Vår idé

Praktiken utförs under två år på en restaurang tillsammans med en dedikerad handledare, läs mer här (lägg in hyperlänk till schemat och mer info om själva utbildningen).

Med en sammanlagd erfarenhet inom restaurang på 30 år är vi övertygade om att branschen skulle passa många av dessa ungdomar/unga vuxna då:

* Gemenskapen är mycket stark och det byggs snabbt upp en grupplojalitet

* Samarbete är en självklar del av vardagen, inte bara i köket utan över hela verksamheten

* Arbetsuppgifterna varierar, vilket bidar till en bred kunskapsbas

* Stor chans till avancering inom yrket, från prepp till Master Chef

* Inlärningskurvan är skarp och det alltid finns något att lära sig

* Öppen och rak kommunikation bidar till tydliga riktlinjer för lärlingen samt direkt feedback på prestationen.

Då kock är ett praktiskt yrke anser vi att det bästa sättet att lära sig och utvecklas är just genom att praktisera och lära sig på plats. Några av de största styrkorna hos en kock är tempo, planering och förmågan att sköta många uppgifter samtidigt, vilket vi tror är lättare att lära sig i praktiken än vid skolbänken.

Vår kombinerade erfarenhet av kockyrket samt socialt arbete med ungdomar och unga vuxna i utanförskap och i riskzonen, har gett oss ett stort nätverk inom branschen vilket ger oss stora förutsättningar att hitta en praktikplats och en mentor som passar varje specifik individ.